10 voordelen van broccoli voor de gezondheid

Broccoli voor de gezondheid

Broccoli staat bekend als een hartige en smakelijke groente die rijk is aan tientallen voedingsstoffen. Er wordt gezegd dat het de meest voedzame ‘punch’ van alle groenten omvat. Als we denken aan groene groenten om op te nemen in ons dieet, dan is broccoli een van de belangrijkste groenten die in ons opkomt. Broccoli, afkomstig uit de koolfamilie, kan worden gecategoriseerd als een eetbare groene plant.

Hier zijn enkele van de voordelen van broccoli:

Kankerpreventie: Broccoli heeft dezelfde kankerbestrijdende en immuunversterkende eigenschappen als andere kruisbloemige groenten zoals bloemkool, spruiten en kool. Broccoli bevat eigenschappen die oestrogenen uitputten die meestal kanker in het lichaam veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat broccoli uitermate geschikt is om borst- en baarmoederkanker te voorkomen.


Brocolli voor de gezondheid

Cholesterolverlaging: Zoals veel groenten zit broccoli vol met oplosbare vezels die het cholesterol uit je lichaam halen. Dit komt omdat de vezel in broccoli helpt binden met galzuren in het spijsverteringskanaal. Dit maakt het uitscheiden van cholesterol uit ons lichaam gemakkelijk. Volgens een onderzoek van het Institute of Food Research kan broccoli helpen om het LDL-cholesterolgehalte in het bloed met 6 procent te verlagen.


Vermindering van allergische reacties en ontstekingen: Onderzoek heeft aangetoond dat kaempferol de impact van allergiegerelateerde stoffen op ons lichaam kan verminderen. Broccoli bevat zelfs aanzienlijke hoeveelheden omega 3-vetzuren, die bekend staan als ontstekingsremmend. Daarnaast kan broccoli ook mensen helpen die lijden aan artritis, aangezien broccoli sulforafaan bevat, een chemische stof die de enzymen blokkeert die gewrichtsvernietiging kunnen veroorzaken en dus tot ontstekingen kunnen leiden.


Krachtige antioxidant: Broccoli bevat antioxidanten die het lichaam op verschillende manieren kunnen helpen. Broccoli is diep geconcentreerd met vitamine C, waardoor het zeer geschikt is voor de immuniteit. Daarnaast bevat broccoli ook flavonoïden die helpen de vitamine C efficiënt te recyclen. Het is ook verrijkt met carotenoïden zoals luteïne, zeaxanthine, bètacaroteen en andere krachtige antioxidanten.Gezondheid van het bot: Broccoli bevat hoge gehaltes aan zowel calcium als vitamine K, die beide belangrijk zijn voor de gezondheid van de botten en het voorkomen van osteoporose. Naast calcium zit broccoli ook vol met andere voedingsstoffen zoals magnesium, zink en fosfor. Door deze eigenschappen is broccoli uitermate geschikt voor kinderen, ouderen en moeders die borstvoeding geven. Nogmaals, Brocolli voor de gezondheid, een must!


Gezondheid van het hart: De ontstekingsremmende eigenschappen van sulforafaan, een van de isothiocyanaten (ITC’s) in broccoli, kunnen de schade aan de bloedvatbekleding die door ontstekingen als gevolg van chronische bloedsuikerproblemen veroorzaakt kan worden voorkomen (of zelfs gedeeltelijk ongedaan maken). Broccoli is goed voor de gezondheid van het hart omdat het vezels, vetzuren en vitaminen bevat die de bloeddruk in het lichaam helpen reguleren. Dit helpt ook bij het verminderen van slechte cholesterol, wat leidt tot een gezond hart. Broccoli helpt bij het beschermen van de bloedvaten tegen beschadiging.


Dieet hulp: Broccoli is een goede koolhydraat en is rijk aan vezels, die helpt bij de spijsvertering, constipatie voorkomt, een lage bloedsuikerspiegel in stand houdt en overeten tegengaat. Samen met dit, is de broccoli ook goed voor gewichtsverlies omdat het vezelrijk is. Het is een ideale groene groente om in uw salades op te nemen. Daarnaast bevat broccoli ook eiwitten, waardoor het geschikt is voor vegetariërs die anders niet in staat zijn om hun eiwitbehoefte te vervullen.


Zeer geschikt voor ontgifting: Aangezien broccoli rijk is aan vezels, kan het helpen om zich te ontdoen van giftige stoffen door het spijsverteringskanaal. Anders dan dit, is broccoli ook vol met antioxidanten die helpen bij de algehele ontgifting van het lichaam. Broccoi bevat speciale fytonutriënten die helpen bij het ontgiftingsproces van het lichaam. Dit betekent dat het lichaam ontdaan wordt van ongewenste verontreinigingen. Broccoli bevat ook isothiocyanaten, die helpen bij het ontgiftingsproces op genetisch niveau.


Huidverzorging: Huidverzorging omvat niet alleen glans, maar ook haar immuniteit. Aangezien broccoli een krachtpatser is van antioxidanten en voedingsstoffen zoals vitamine C en mineralen zoals koper en zink, helpt broccoli bij het behoud van een gezonde huid. Dit betekent dat het ook de huid beschermt tegen infecties en de natuurlijke glans van uw huid behoudt. Broccoli zit vol met vitamine K, aminozuren en folaten, waardoor het ideaal is voor het behoud van een gezonde huidimmuniteit.


Oogverzorging: Broccoli bevat bèta-caroteen, vitamine A, fosfor en andere vitaminen zoals B-complex, vitamine C en E. Al deze rijke voedingsstoffen zijn zeer geschikt voor de gezondheid van de ogen, omdat ze helpen bij het beschermen van de ogen tegen masculaire degeneratie, staar en zelfs de schade herstellen die wordt aangericht door de schadelijke straling die we doormaken door voortdurend op onze telefoons te zitten of voor een scherm te staan.