Gemakkelijke erwt & spinazie Carbonara


Verse pasta kookt sneller dan gedroogde pasta, waardoor het een must-have is voor snelle weekavonden zoals deze heerlijke en gezonde maaltijd. Eieren vormen de basis van de romige saus.


Ingrediënten

1 ½ eetlepels extra vergine olijfolie
½ kopje panko paneermeel, bij voorkeur op volkoren.
1 klein teentje knoflook, fijngehakt
8 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, verdeeld in 8 eetlepels
3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
3 grote eierdooiers
1 groot ei
½ theelepel gemalen peper
¼ theelepel zout
500 gr. tagliatelle of linguine
8 kopjes babyspinazie
1 grote kop doperwten (vers of bevroren)

Bereiding


Doe 10 kopjes water in een grote pot en breng het aan de kook op hoog vuur.

Verwarm ondertussen de olie in een grote braadpan op een middelhoog vuur. Voeg paneermeel en knoflook toe; kook, roer regelmatig, tot het geroosterd is, ongeveer 2 minuten. Breng over in een kleine kom en roer er 2 eetlepels Parmezaanse kaas en peterselie door. Zet opzij.

Klop de resterende 6 eetlepels Parmezaanse kaas, eidooiers, ei, peper en zout in een middelgrote kom

Kook de pasta in het kokende water en roer af en toe gedurende 1 minuut. Voeg spinazie en erwten toe en kook tot de pasta gaar is, ongeveer 1 minuut meer. Reserveer ¼ kopje van het kookwater. Giet af en plaats in een grote kom.

Klop langzaam het kookwater door het eimengsel. Voeg het mengsel geleidelijk toe aan de pasta en ‘gooi’ het met een tang door de pasta om het te mengen. Serveer met het paneermengsel erbovenop.