CITROEN KAASTAART RECEPT

Een citroen kaastaart is als een prinses met een prins, perfecte combinatie.

Van deze citroen – kaastaart ga je genieten. Tenminste als citroen en witte chocolade op je favorietenlijste staat. Deze taart is een feestelijke taart. En wil je een hartig gerecht maken met citroen in de hoofdrol, klik dan hier.

Een taart die uitstekend tot zijn recht komt na een stevige maaltijd. Voor mezelf is deze citroen kaastaart een ideale aanvulleing op een feestelijk diner. Je kan zelf exeperimenteren met de smaken. Hoe je van minder zuurheid, meer zachtheid kan je de helft van het citroensap vervangen door sinaasappelsap. Het hangt af van je persoonlijke voorkeur.


uitgeperste citroenen citroen kaastaart

Ingrediënten.

KORST:

16 Chocolade wafelkoekjes
4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten

VULLING:

200 cl. slagroom
1 kopje witte chocolade
600 gr. roomkaas
1 citroen, geschild
100 gr. kristalsuiker
1 el maïszetmeel
1 kopje zure room
2 theelepels vanille-extract
3 grote eieren

“When life gives you lemons…add melted butter , MAKE A CHEESCAKE!

VOOR DE TOPPING:

1 kopje citroenwrongel, LEMONCURD! (VIND JE IN DE SUPERMARKT, ENGELSE MERKEN DRAGEN MIJN VOORKEUR)

BEREIDING

Bereid de springvorm ( +/- 28 cm) voor door de hele bodem in te wikkelen, en gedeeltelijk aan de zijkanten met folie.

Om de korst te maken, meng je de koekjes in de keukenmachine tot ze fijn zijn en voeg gesmolten boter toe tot ze gelijkmatig verdeeld zijn. Druk de korst in de bodem van een springvorm. Bevries terwijl u de vulling maakt.

In een steelpan met een centimeter kokend water, plaats een dubbele ketel, metalen kom of glazen kom om room te verwarmen. Eenmaal warm, voeg witte chocolade (in kleine stukjes) toe en verwijder van het vuur. Klop tot de chocolade glad is.

Laat de chocolade afkoelen (ongeveer 15 minuten).
Klop voor de vulling roomkaas, citroenschil, suiker, maïszetmeel, zure room en vanille.

Voeg langzaam het gekoelde witte chocolade mengsels toe. Voeg tot slot de eieren toe, één voor één tot het mengsel glad is. Giet in de voorbereide korst en doe de kaastaartpan in een grote ovenschaal (ik gebruik een braadpan). Vul de schaal met heet water tot ongeveer 1,5 cm boven de bovenkant van de kaastaartpan.

Bak 60 minuten in een 180 graden oven. Zet de oven uit en laat ongeveer 45 minuten ongestoord zitten.

Verwijder en laat afkoelen in de koelkast ongeveer 6-8 uur (of ’s nachts). WERK AF MET LEMONCURD!