Gerookte Zalm met groenten

Tegenwoordig kan je gemakkelijk gerookte zalmfilets vinden, ze geven een andere smaak aan een filet. Ik vind ze uitstekend passen bij groentjes, maar dan eenvoudig. Een betaalbaar gerechtje met toch wel een mooie presentatie. Je gasten zullen het uitstekend vinden. Gerookte zalm met groenten is dan ook een erg populair gerecht hier bij ons.


Voor de echt ambitieuze koks onder ons, hier is een link om te leren hoe je zelf je verse zalm kan roken. Klik hier hier om naar de pagina te gaan.


Gerookte zalm met groenten

Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Belgisch, Mediterraan
Trefwoord balsamico, gerookte zalm, Gestoofde groenten, groenten, Vis, zalm
Porties 4 personen
Auteur Eric, The Moody Foodie

Equipment

  • Pan voor groenten te garen
  • Oven om de Zalm in op te warmen
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 4 Gerookte zalmfilets
  • 1 Prei
  • 1 Selder
  • 1 Rode paprika
  • Balsamicosiroop
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Snij je groeten in lange stukje van ongeveer 4 à 10 cm.
  • Bak / stoof deze in een pan met olijfolie, aanvankelijk onder deksel
  • Wanneer de garing bijna klaar is op een laag vuurtje zetten
  • Neem je zalmfilets en bak/warm deze op in een oven van +/- 150 C°, overgiet, of beter gezegd, besprenkel ze met olijfolie. Dek de filets af met bakpapier.
  • Wanneer klaar opdienen en de groentjes ernaast schikken
  • Afwerken met enkele druppels balsamicosiroop en snippers peterselie

Notities

Geen balsamicosiroop in huis? No Panic, neem gewonen balsamico en laat deze wat inkoken, werkt perfect. Ben je iemand die van zoete toetsen wel kan genieten, voeg er een beetje honing bij. Opgelet, laat het niet karameliseren, want dan is het onbruikbaar. Persoonlijk hou ik het meest van een Balsamico ‘as is’, het heeft al een zoetigheid van zichzelf. Maar volg je eigen gevoel en smaak.