Geroosterde vis met kruidige aardappels


Het gebruik van citroen en oregano geeft de vis een verbazingwekkende mediterrane smaak.


Dit veelzijdige recept is een geweldig doordeweekse maaltijd, omdat je de oven het werk kunt laten doen en alles in één gerecht kunt stoppen. Het roosteren van de vis met citroen en kruiden zorgt voor heerlijke smaken, maar als dat niet genoeg is, waarom dan niet experimenteren met verschillende kruiden en groenten?


Ingrediënten (2pers)


1 eetlepel olijfolie
400 g aardappelen, in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel gedroogde oregano
4 in partjes gesneden tomaten, in partjes gesneden
1 groene of gele paprika, in plakken gesneden
2 huidloze witte visfilets (bv. kabeljauw, ongeveer 140g per stuk)
Vers gemalen zwarte peper
Verse peterselie, fijngehakt
½ citroen, in partjes gesneden


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C°.
Verwarm de olie in een bakvorm in de oven. Voeg de aardappelen, ui, knoflook en oregano toe aan de braadslede en roer zachtjes om met olie. Rooster gedurende 30 minuten en draai ongeveer halverwege de kooktijd om.


Voeg de tomaten en peper toe en laat 10 minuten koken, voeg dan de visfilets toe en breng op smaak met zwarte peper. Kook nog 10 minuten of tot de vis gaar is.
Bestrooi met peterselie en serveer met een schijfje citroen.

Tip: Door de schil op de aardappelen te laten zitten, krijgt de aardappel een knapperige ‘bite’ en wordt de vezelinname gestimuleerd.