Gezond rundsvlees, een delicatesse!

Hoe eet ik graag vlees? Dit is gewoon mijn voorkeur!

Laats was ik bij mijn natuurslager en hij zei me, Eric, ik heb iets voor jou (zie beeld)!

Wat een prachtig stukje vlees…van eigen runderen die met liefde grootgebracht diervriendelijk behandeld zijn. Anders moet ik het gewoon niet! Deze manier van bereiden kan voor alle rundsvlees! Eenvoudiger kan niet!

Bak het vlees aan in een braadpan of op de grill. Zorg ervoor dat de pan, grill, enorm heet is. Doe er geen vetstof in (boter)!!! Snij een stukje vet van het vlees (met vet) en laat dat even zweten in de pan. Het vrijgekomen vet strijk je in op het rauw vlees. Vlees in de pan! De bakwijze (dit is mijn voorkeur) is blue, lekker rood vanbinnen, en het mag nog zelfs koud aanvoelen, ‘blue chaud’ is niet aan mij besteed.

Afhankelijk van de dikte van je stuk vlees laat je het aan beide kanten 3 minuten bakken / grillen. (Dit stuk was ong. 3 cm. dik)

Uit de pan, en laten rusten. Ik laat meestal een rusttijd van ong. 5 minuten, dicht tegen de warmtebron. Eventueel versnijden.

Mijn tip: ‘streepje’ prachtige olijfolie erover, eventueel truffelolie 😛 en opdienen met ovengegaarde groenten. Dit is genieten. Wijn? Ik verlies meestal bij mijn gerechten wijnen die het gerecht niet overheersen, een Chianti Classico is voor mij ideaal. Maar evengoed een frisse rode Beaujolais, lichtjes gekoeld! Probeer maar eens!