Hoe zalm roken?

Al bij al is het een eenvoudig proces.

Neem een braadslee en een gril die in de braadslee past. Bedek de bodem met aluminiumfolie. Daarop leg je de stukjes aroma (meestal hout met een bepaalde smaak). Je dekt nu ook de zalm volledig af met alluminiumfolie. Je zet dit op een laag vuurtje. De aromastukjes gaan opwarmen en beginnen te roken. De rook blijft binnen de aluminiumfolie. Dit laat je zo ongeveer 20 minuutjes doorroken. Voel je je onzeker, zet dan het vuurt nog stiller of zet het af na een 15 – tal minuten.

Laat de vis nog lekker doordringen van de rooksmaak. Het kan zijn dat je een aantal keren moet proberen om tot het perefcte resultaat te komen. Maar eens je het gevonden hebt ga je er zo enorm hard van genieten dat je het aan de hele wereld wil tonen en laten proeven.

Voorbereiding van je vis.

Neem je rauwe zalm in dit geval en smeer deze in met olijfolie. Strooi er een mengsel van zzeezout en rietsuiker over, wrijf het maar goed in met je handen. Geen kruiden toevoegen. Vervolgens ga je tewerk als hierboven. Laat het jullie smaken. Je zal er blij van worden. Hoe zalm roken, jullie hebben het antwoord gekregen.

Opmerking: er zijn verschillende rookapparaten op de markt, krijg je zin om ook met andere dingen te experimenteren dan is het misschien wel een goede investering. Uiteindelijk kan je vele soorten verse vis roken, vlees, kaas, groenten, enz.

Hier kan je alvast een eenvoudig recept vinden van een gerecht met gerookte zalmfilet. Klik hier.