KIp MET CITROENSOEP

Soepje? Kip? Citroen? Gerst? Hier een recept. Deze soep bestaat in verschillende varianten, probeer het eens, het is echt een heerlijk recept. Voor dit gerecht heeft u ofwel een slowcooker nodig, of een pot die niet snel gaat aanbranden. Ook in de oven kan je aan ‘slow cooking’ doen. Het gerecht zal uren pruttelen op een zacht vuur!

Ingrediënten (6 pers.)

1 1 1/2 eetlepels (canola) olie
750 gr. botloze, huidloze kippendijen, gesneden in stukjes van 3 cm.
Zeezout en vers gemalen zwarte peper, naar smaak
6 kopjes kippenbouillon
1 middelgrote zoete ui, in blokjes gesneden
3 middelgrote wortelen, geschild en in plakken gesneden
2 selderijstengels, in plakken gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 takjes verse tijm
1 takje verse verse rozemarijn
1 laurierblad
1/2 kop orzo pasta, ongekookt
4 kopjes babyspinazie
2 eetlepels vers geperst citroensap

©damndelicious.net


Bereiding

Verhit olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Kruid de kip met peper en zout, naar smaak. Voeg de kip toe aan de pan en bak goudbruin, ongeveer 4-5 minuten.

Doe de kip in een slowcooker (of kook heel langzaam in een pot. Roer er kippenbouillon, ui, wortelen, selderij, knoflook, tijm, rozemarijn en laurier erdoor; breng op smaak met zout en peper.

Afdekken en 5-6 uur op een laag vuur koken. Deegwaren openmaken en erdoor roeren; afdekken en op hoog vuur nog 30 minuten extra gaar laten worden (of tot ze gaar zijn).

Roer de spinazie erdoor tot deze verwelkt is. Roer er citroensap door, breng op smaak met zout en peper.
Onmiddellijk opdienen.