Knapperige champignons met romige witte bonen en boerenkool

Als je ooit Maitake paddenstoelen hebt geprobeerd, dan weet je dit al, maar ze hebben een ongelofelijk rijke smaak en aroma van dennenbossen en vers gevallen bladeren.


Ingrediënten

6 eetlepels extra vergine olijfolie
115 gr. maitake champignons, in grote stukken gebroken
115. shiitake champignons, in plakjes van ½” gesneden
400 gr.. blikje cannellini bonen, gespoeld, leeggespoeld
2 eetlepels vers limoensap, plus wiggen voor het opdienen van 2 eetlepels
2 teentjes knoflook, verdeeld in 2 delen / 4 scallions, in stukjes van 2 cm. gesneden
1 bosje boerenkool, centraal vruchtvlees en stelen verwijderen, bladeren scheuren
½ kopje verkruimelde fetakaas
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
1 kopje korianderbladeren

Maitake champignons

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoge temp. tot het glinstert. Voeg de maitake en shiitake champignons toe, af en toe omgooien, tot ze bruin en knapperig zijn, ong. 8-10 minuten. Breng op smaak met zout en leg ze op een bord.

Ondertussen maak je een puree van de bonen, limoensap, 3 el olie, 1 teentje knoflook (als het een grote teentje is, kan je misschien de helft gebruiken), en 3 el water toevoegen in een blender tot het glad is. Breng op smaak met zout.

Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde koekenpan op gem. temp. Voeg de schaaltjes en het resterende teentje knoflook toe en stoof tot het net begint te bruinen, ongeveer 1 minuut. Voeg de boerenkool toe en stoof terug. Vaak ‘schudden’ tot het knapperig is, 3-5 minuten. Breng op smaak met zout. Leg op het bord met de chamlpignons

Verdeel de bonenpuree over de kommen. Werk af met groentjes, feta, champignons, sesamzaad en koriander. Serveer met de limoenpartjes ernaast.