kruidenboter & Slakkenboter

Het is een samengestelde boter die daadwerkelijk wordt gebruikt in Frankrijk voor het serveren van slakken in de schelp (ESCARGOTS) . Deze boter heeft tientallen andere toepassingen in zich, met vlees, vis, schaal en schelpdieren!

Ingrediënten

  • 1 kopje ongezouten boter, verzacht, 1 kopje ongezouten boter
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels zeezout
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el. zeezout

Bereiding

Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine en verwerk tot een gladde massa.
Proef de smaak voor het kruiden en pas indien gewenst aan.
Doe het mengsel in een afgedekte plastic bak en koel tot het klaar is voor gebruik.
Indien je het wenst kan de boter ook ingevroren worden.