LITTLE ITALY, Italiaans eten, FILM en maffia

Geschiedenis.

Een korte geschiedenisles: immigranten uit Napels en Sicilië waagden zich in de jaren 1880 aan Little Italy, NYC. Het gebied strekte zich ooit uit van Canal tot Houston Streets, tussen Lafayette Street en de Bowery.

Tegenwoordig is de sterke Italiaanse aanwezigheid gekrompen tot de blokken rond Mulberry Street – Mama Mia! Toch is de Italiaanse trots nog steeds aanwezig tijdens het jaarlijkse feest van San Gennaro.


Feest San Gennaro
Feest van San Gennaro

De authentieke pastagerechten, geserveerd door de beste Italiaanse restaurants, zijn niet te versmaden. Het eten is echter niet de enige trekpleister. Enkele van de meest trendy kledingwinkels in de stad bevinden zich op Mulberry Street. Om nog maar te zwijgen van enkele van de beste bars in New York City.


Little Italy in de vroege dagen
De beginjaren van Little Italy en zijn restaurants.

Mulberry Street

Langs Mulberry Street tussen Grand en Canal Street vindt u meer Italiaanse eetgelegenheden dan u ooit zou kunnen bezoeken in een enkele reis.

Welkom in Klein Italië. De schilderachtige kleine buurt in Down Town -Manhattan. van oudsher de thuisbasis van de Italiaanse bevolking van de stad.

Aan het eind van de 19e eeuw creëerde een instroom van Italiaanse immigranten klein Italië. Zo klein was het eigenlijk niet. Een deel van de buurt is sindsdien geabsorbeerd door Chinatown. Toen immigranten uit China en andere Oost-Aziatische landen naar het gebied verhuisden.

Vandaag de dag wordt het gedeelte van Mulberry Street tussen Broome en Canal Streets, met Italiaanse restaurants die populair zijn bij toeristen, aangeduid als Little Italy. Herkenbaar aan de rode, groene en witte parkeermeters.

The Godfather


Little Italy The Godfather
Marlon Brando als The Godfather

Welke film kan Little Italy beter belichamen dan The Godfather?

De oude St Patrick’s Cathedraal werd gebruikt voor de scène waar Michael Corleone (Al Pacino) is bekroond met de Orde van St. Sebastiaan. De Martelaar. Elizabeth Street was gastheer van het Italiaans-Amerikaanse straatfestival, waarbij Joey Zasa (Joe Mantegna) wordt neergeschoten!


Neem een drankje waar Vincent (Andy Garcia) en Mary Corleone (Sofia Coppola) dronken in Mare Chiaro. Nu de Mulberry Street Bar (ook een locatie voor een andere Italiaanse favoriete reeks van me, The Sopranos).

Klein Italië is ook de perfecte plek om te bezoeken na het nemen van de Sopranos Sites Tour. Volg uw New Jersey familie-avontuur op met een klassiek Italiaans familiediner in Amici II of La Mela. Bezoek Grotta Azzura voor luxe Italiaans. Sla het dessert over en pak een paar geweldige cannolis in de Ferrara Bakery and Café.


La Mela Restaurant Ristorante New York
Ristorante La Mela, eigendom van Robert De Niro

Als je On Location Tours’ Sex and the City Hotspots’ Tour neemt, kun je Onieal’s bezoeken, ook wel bekend als Scout, de bar van Steve en Aidan in de serie. Deze bar ligt vlak naast het oude hoofdkwartier van de politie van New York City in Little Italy en is een geweldige plek om tot rust te komen en een paar drankjes (kosmos, iemand?) met vrienden te drinken.

Eén van mijn favoriete acteurs. Robert De Niro.

Enkele van de meest gedenkwaardige gangsters die het witte doek de afgelopen vier decennia hebben gesierd, zijn gespeeld door Robert De Niro. Hij is nooit getypeerd als gangster, ondanks het feit dat hij een onuitwisbare stempel op het genre heeft gedrukt. Het getuigt van zijn toewijding en harde werk. Hij zal voor altijd herinnerd zal worden als Travis Bickle en Jake LaMotta als voor Don Vito Corleone of Goodfella Jimmy Conway.


Italy gangsterfilm

Als methodeacteur is De Niro zo intrinsiek sterk dat we gangsters uit de maffia – tijd kunnen voorstellen. Dat als hij vandaag met een stel gangsters omgaat, ter voorbereiding op een rol, waarschijnlijk een grotere invloed op hen zou hebben dan dat ze ooit op hem zouden kunnen hebben.

Wist je trouwens dat Robert De Niro België regelmatig bezoekt? Goed bevriend met de Belgische antiquair Axel Vervoort. Een faits divers, maar toch leuk om weten.

Robert De Niro is een echte liefhebber van de Italiaanse keuken. Getuige zijn de restaurants waar hij niet enkel in investeert, maar die hij ook bezit. Bijvoorbeeld AGO, puur Italiaans / Toscaans. Food, film en acteurs, het ligt allemaal dicht bij elkaar.

Robert De Niro

Wat kijk ik uit naar de laatste film in gangsterstijl met Robert De Niro, Al Pacino en de onvergetelijke Joe Pesci. The Irishman!