Pompelmoessla met raapjes, omarm de bitterheid…

Meer te weten komen over de pompelmoes en het ontstaan van deze citrusvrucht? Klik gewoon even hier.


Ingrediënten



1 middelgrote rode pompelmoes
2 eetlepels olijfolie 
1 1/2 eetlepel pompelmoessap 
2 theelepels honing 
1/2 theelepel Aleppo peper 
1/2 tl zeezout 
1 1/2 kopje geschilde raap in schijfjes (zie foto)
200 gr. jonge slablaadjes of/en spinazie 
300 gr. verkruimelde geitenkaas 
2 eetlepels gehakte geroosterde pistachenootjes

Bereiding.

Pluk de pompelmoespartjes en verwijder het vlies rond het vruchtvlees
Klop olijfolie, pompelmoes, honing, Aleppo-paprika en zeezout in een kleine kom door elkaar. Gooi gepelde raapschijfjes, gemengde babysla, verkruimelde geitenkaas, fijngehakte geroosterde pistachenoten, de pompelmoespartjes en vinaigrette in een schaaltje samen. Onmiddellijk opdienen.