Pompelmoessla met raapjes, omarm de bitterheid…

Meer te weten komen over de pompelmoes en het ontstaan van deze citrusvrucht? Klik gewoon even hier.
Ingrediënten
1 middelgrote rode pompelmoes
2 eetlepels olijfolie
1 1/2 eetlepel pompelmoessap
2 theelepels honing
1/2 theelepel Aleppo peper
1/2 tl zeezout
1 1/2 kopje geschilde raap in schijfjes (zie foto)
200 gr. jonge slablaadjes of/en spinazie
300 gr. verkruimelde geitenkaas
2 eetlepels gehakte geroosterde pistachenootjes
Bereiding.
Pluk de pompelmoespartjes en verwijder het vlies rond het vruchtvlees
Klop olijfolie, pompelmoes, honing, Aleppo-paprika en zeezout in een kleine kom door elkaar. Gooi gepelde raapschijfjes, gemengde babysla, verkruimelde geitenkaas, fijngehakte geroosterde pistachenoten, de pompelmoespartjes en vinaigrette in een schaaltje samen. Onmiddellijk opdienen.