RECEPT Guacamole op  op de wijze van Eric

Dit recept is eigen een vrij klassieke versie, doch heb ik er ‘kleine dingen aan toegevoegd die het net iets ‘pittiger – smaakvoller’ maken. Het recept Guacamole zal je niet ontgoochelen. En nog even deze dit, als je koriander weet te waarderen, doe er een klein beetje bij. Niet overheersend, maar een kleine toetst.

Ingrediënten


2 avocado’s, ontpit
1/2 Sla
100 gr gehalveerde cherrytomaten, gehalveerd
4 plakjes spek, gekookt en in stukjes gesneden
50 gr groene uien
Sap van 2 limoenen
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Tortillachips, voor het opdienen van

Bereiding


Pureer de avocado’s in een grote kom tot een gladde, maar nog steeds licht dikke puree.
Roer de sla, tomaten, spek en groene uien erdoor. Pers het limoensap uit over het mengsel en roer en breng op smaak met zout en peper.
Serveer met tortillachips.

Laat me nog iets meer vertellen over Avocado’s.

We weten dat een avocado een voedingsstofrijke vrucht is met vezels, gezonde omega-3 vetzuren, vitamine A, C, E en kalium. We weten ook dat avocado’s tot de beste voedingsmiddelen behoren om stress te helpen bestrijden vanwege hun overvloed aan vitamines B. En, natuurlijk, weten we dat ze zijn absoluut heerlijk zijn in smoothie’s en salades.

Het Recept Guacamole zoals hierboven kan gevonden worden is maar één versie. Met avocado kan je tientallen kanten uit. Dus jezelf beperken tot enkel Guacamole zou zonde zijn. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte wanneer we met o.a. nieuwe Avocado recepten komen. Het recept Guacamole is er maar één uit de velen…

Maar eerst genieten van een lekker dip, de Guacamole…..