RECEPT Thaise zalm met gezonde zoete chilisaus.

Dit recept is erg snel klaargemaakt en ideaal om een dagje op voorhand te maken.


Ingrediënten

6 wilde zalmfilets
Snuifje zout
1/2 kopje Thaise zoete chilisaus, verdeeld in tweeën.
2 – 3 eetlepels groene uien, fijngehakt

Bereiding

Leg de zalmfilets in een grote ovenschaal, snuifje zout en bedek met 1 eetlepel Thaise zoete chilisaus.

Bestrijk of wrijf met je vingers om de saus gelijkmatig te verdelen op de bovenkant, onderkant en zijkanten. van de zalmfilets. Dek af en laat minstens 2 uur of een nacht in de koelkast marineren (tot 24 uur).

Zet de de filets op het bovenste ovenrek, ongeveer 12-15 cm. onder de warmtebron.

‘Bak’ gedurende 8 minuten, waarbij u de bakplaat één keer roteert. Haal uit de oven en bestrijk de bovenkant van elke filet met 2 theelepels Thaise zoete chilisaus. Ga terug naar de oven en bak nog 5 minuten of tot de zalm gekarameliseerd is.

Serveer warm gegarneerd met groene uitjes (lentuitjes), extra saus (indien gewenst) en bruine rijst of quinoa, eventueel met een salade.