recept ZALm en asperges ‘en papillotte’ met knoflook en citroenbotersaus

Zalm en asperges worden gebakken samen met een rijke botersaus ‘en papillotte‘ De heldere citroensmaak past perfect bij de boter en de knoflook geeft een prikkelende toets aan dit heerlijke gerecht. Het Recept Zalm en asperges en Papillote met citroenbotersaus is een frisse en hartelijke, gezonde, manier om een klassiek gerecht voor te schotelen aan je gasten, of om met z’n twee van te genieten. Smakelijk!

Ingrediënten (2 pers)

2 zalmfilets & 450 gr. asperges (diepvries mag)
2 eetlepels groentebouillon of kippenbouillon
1 1/2 eetlepel vers citroensap, of naar smaak
1 eetlepel van uw favoriete hete saus (we gebruikten chili)
4 theelepels gehakte knoflook (4 teentjes)
Zout en vers gemalen zwarte peper, naar smaak
3-4 eetlepels boter, in blokjes gesneden
2 eetlepels vers gehakte peterselie of koriande

450 g middelmatig dikke asperges


Bereiding

Voor de bereiding van het recept recept zalm en asperges en papillote met citroenbotersaus ga je zo tewerk;

Verwarm uw oven voor op 220ºC. Knip 2 vellen van 35 x 30 cm aluminiumfolie en leg elk vel afzonderlijk op het aanrecht. Combineer in een kleine kom de ingrediënten voor de knoflookbotersaus: bouillon, citroensap en de pikante smaakmaker (indien liever geen ‘pikantigheid’ kan je dit weglaten).

Kruid beide kanten van de zalmfilets met zout en peper, leg de (ontvezelde) asperges aan één kant van de zalm, de lange kant van de folie volgend.

U kunt de zalmfilets op smaak brengen met meer zout en peper en er vervolgens knoflook overheen strooien. Besprenkel de knoflookbotersaus royaal over de zalmfilets en asperges.

Verdeel de boterstukjes gelijkmatig over de zalmfilet en de asperges.

Wikkel de zalmfoliezakjes in . Niet te strak wikkelen – houd een beetje extra ruimte binnenin voor de warmte te laten circuleren.

Leg op een bakplaat en bak de zalm in de oven, met de verzegelde kant naar boven, ongeveer 9 – 12 minuten.

Pak voorzichtig de ‘ingepakte zalm en asperges’ uit en besprenkel ze met meer citroensap en garneer met verse peterselie of koriander en een schijfje citroen. Geniet ervan!