Salade van burrata en TOMAAT

Deze Salade van Burrata met tomaat brengt je in zuiderse sferen. Een manier om die herfst en winterdagen het huis uit te jagen! Genieten maar.

Voorbereidingstijd: 5 min.

Rusttijd: 20 min.
Moeilijkheidsgraad: zeer eenvoudig
Type schotel: Voorgerecht: Voorgerecht
Ingrediënten voor 4 personen

4 grote tomaten (COEUR DE BOEUF)
2 el witte balsamico azijn
2 eetlepels groene olijfolie
1 burrata
12 olijven
een paar takjes basilicum…
Peper en zout

Koop tomaten, aubergines, courgettes of paprika’s die biologisch of op een rationele manier worden geteeld, rechtstreeks bij Franse kwaliteitslandbouwers.

Bereiding

Spoel de tomaten af, snijd ze in de lengte in plakjes van 2 centimeter, breng ze op smaak met fleur de sel en wijnazijn en giet er olijfolie overheen.

Marineren voor 15 tot 20 minuten. Leg de plakken op de borden, bedek ze met burrata, bestrooi ze met olijven in stukjes en jonge basilicumblaadjes.

Kruid met peper en marinade. Onmiddellijk serveren.

Tips & Advies

Tip: “Als het seizoen is, besprenkel ik mijn salade met verse amandelen, het brengt knapperigheid en zoetheid.

Deze salade van Burrata is een recept van https://www.helenedarroze.com

Enkele varianten.