Soep van zwarte bonen met ei

Dit maatijdsoepje is een echte winnen, het is hartig, het is vegetarisch en het is vooral geschikt als maaltijdsoep. Uitermate geschikt met een glaasje Argentijnse Malbec rode wijn. Stevige smaken, vullend en rijk aan vezels. Ik heb er alvast veel succes mee geoogst.


Zwarte bonensoep met eitje

Een vegetarische soep die zo hartelijk is dat je ze zal opnemen in je huiselijke recepten. Lekker pittig, vol voedingsstoffen en vitaminen. Een ver famùilielid van een chili.
Gang Soep
Keuken Amerikaans, Mexicaans
Trefwoord chili, ei, groentenbouillon, maaltijdsoep, tomatensoep, vegetarisch, zwartebonen
Porties 4 personen
Auteur Eric, The Moody Foodie

Equipment

  • Eenvoudige kookpot

Ingrediënten

  • 1 l. groentenbouillon
  • 350 gr. zwarte bonen
  • 1 verse rode spaanse peper
  • 4 el. olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode of oranje paprika
  • 1 busseltje gehakte peterselie
  • 2 teentjes gehakte look
  • 1 peper en zout
  • 2 grote aardappels in kleine blokjes gesneden

Instructies

  • Trek een groentenbouillon of gebruik een kwalitatieve 'klaargemaakte' groentenbouillon
  • Stoof alle groenten in de olijfolie in de soeppot, inclusief de look en de gehakte rode ui, de zwarte bonen nog niet toevoegen
  • Wanneer alles gestoofd is giet je de bouillon over de gestoofde groeten, voeg de kleine stukje aardappel toe (deze zullen voor een mooie binding zorgen)
  • Laat sudderen tot de paprika's gaar aanvoelen
  • Voeg de zwarte bonen en de spaanse peper toe
  • Laat terug sudderen onder deksel
  • Dien de soep op in voorverwarmde diepe borden of bowls
  • Breek het ei en drop het mooi op de soep, laat het eiwit stollen
  • Werk af met de gehakte peterselie

Notities

Uiteraard kan je je eigen creativiteit gebruiken om dingen toe te voegen, weg te laten, kortom, om je eigen creatie te maken. Het is wat men noemt een soep die je best als basis kan gebruiken voor overschotjes of een maaltijdsoep die best vullend kan zijn. Wat ik ook durf toevoegen is komijn, niet overdreven, maar een beetje, dan ga je echt de Chili kant op.