stoofpot met kip, snel en lekker

Dit is een stoofpot van kip met de groenten die je nog in huis hebt liggen, ik mijn geval waren dat wortel, rode puntpaprika, groene puntpaprika, wortelen en aardappelen. Dit stoofpotje is zo snel klaar en erg smaakvol. Ideaal om klaar te maken als je graag mooie smaken hebt en weinig tijd. Alles gaat in één pot. Laat dat even je zin om het te maken wat aanwakkeren. Je gaat zo van start…

Versnijd de kip in stukjes, de grote bepaal je zelf, ik snij ze in stukken die je nog moeten doorsnijden als je ze opdient. Dus best wel grote blokken. Eén kippenfillet snij ik in 5 stukken.

Braad ze aan in olijfolie, middelmatig vuur. Laat maar even goed doorbraden. Dan voeg je de groenten, die je uiteraard ook versneden hebt, toe, heb je look in huis? versnipper grof enkele teentjes, zeg maar een drietal.

Overgiet met een beetje tomatenpassata, niet teveel. Voeg water tot de helft van de inhoud van je stoofpot. Deksel erop! En laat maar sudderen. Afkruiden met peper en zout. Deze stoofpot met kip is echt wel comfortfood. Het voordeel van de eenvoudige bereiding en werken met kip en groenten die je nog in de koelkast hebt liggen maakt het net zo heerlijk om te maken. En achteraf om te genieten en even wat te relaxen.

Ikzelf voeg graag wat komijnpoeder toe, dat geeft het nog een extra ‘volle’ mediterrane smaak.

Nu ga je me vragen, welke verhoudingen? Wel dat is net zo leuk aan dit recept, je doet dat op het gevoel, als we één kipfilet per persoon nemen als uitgangspunt zorg je ervoor dat je ongeveer hetzelfde gewicht aan groenten hebt.

Sudderen, koken, en direct opdienen. Ik ben er zeker van dat je achteraf zelf ook aan het experimenteren gaat. En daar gaat het om, proberen en experimenteren. Enzo worden soms eenvoudige gerechten geboren, gerechten die de ‘wereld’ mag proven.

Dus, wat heb je nodig?

Kip, en je kiest zelf op welke manier, ik heb het gisteren klaargemaakt met kippenfilet. Maar een bout maakt het nog beter omdat je het been mee gaat stoven, extra smaak.

Groenten: kies zelf maar, werk ook prima met pastinaak, bloemkool, uien en raapjes, savooi (je krijgt dan weer een heel ander gerecht) enz. Voor ik het vergeet, brocolli, uitstekend om dit gerecht mee te maken. En als je dan nog de gezondheidsvoordelen van brocolli en dit gerecht weet te waarderen kan je middag of avond niet meer stuk.

Ik doe er komijn in, maar je bent vrij om dit weg te laten natuurlijk. Look: idem, maar toch een smaakmaker die niet kan onderschat worden.

Ik zeg het, het is echt comfortfood.

Olijfolie, peper en zout!