Recept stoverij van vis met Rode en gele paprika’s in combinatie met garnalen en witte vis

Deze stoverij van vis kunnen we echt onder ‘comfortfood’ onderbrengen, je kan er veel kanten mee uit. Witte vis, garnalen (welke soort dan ook) en de zachte toetsen van verse paprika…


Ingrediënten

400 g kleine nieuwe aardappelen, gehalveerd of in dikke plakken gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 ui, geschild en in plakken gesneden
2 teentjes knoflook, gepeld en gemalen
1 kleine rode en 1 kleine gele peper, ontdaan van de zaadjes en in reepjes gesneden
100ml witte droge wijn
200ml kippen- of visbouillon
150 gram rauwe garnalen
300 g schol of andere magere vis, ontveld en in stukken gesneden
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
Zout en gemalen zwarte peper
Een klein bosje verse basilicum
Knapperig brood, om te serveren


paprika en vis in een stoverij

Bereiding

Voeg de aardappelen toe aan een pan met kokend gezouten water en kook ze in 12-15 minuten gaar. Giet de aardappelen af. Verwarm ondertussen de olie in een grote koekenpan, voeg de ui toe en laat 5 minuten koken op een laag vuur. Voeg de knoflook- en paprikastroken toe en roerbak 5 minuten.
Giet de wijn en bouillon erbij.

Onafgedekt 5 minuten laten sudderen, dan de aardappelen toevoegen en weer aan de kook brengen. Gooi de garnalen, stukken vis en kappertjes erin en laat het geheel 2-3 minuten zachtjes koken tot de garnalen helemaal roze worden. Breng op smaak.


recept stoverij van vis

Scheur de basilicumblaadjes in de stoofpot en serveer ze vervolgens in warme kommen, met knapperig brood.


Tip voor het maken van een stoofpot met vis en peper
Elke witte vis kan worden gebruikt.