Tomatensoep met ParmeZaan

Deze tomatensoep met parmezaan is echt een bereiding op basis van pure producten, zonder passata, zonder artificiële toevoegingen. Ik hou van deze soep omdat ze gemaakt is zoals men in Italië, in de landelijke gebieden ze nog thuis klaarmaakt. M.a.w., ‘puur en onversneden’. Een aanrader op koude dagen, maar ook een winnaar op hete warme momenten. Voor mij is het de benadering van echt comfortfood.

Italiaanse tomatensoep met parmesaan
Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Italiaanse tomatensoep met Parmezaan

Een eenvoudig recept dat je erg budgetvriendelijk kan klaarmaken. Een smaakbommetje om van de genieten.
Gang Soep
Keuken Italiaans
Trefwoord courgette, look, paprika, parmesaan, tomatensoep
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Eric, The Moody Foodie

Ingrediënten

  • 2 el Olijfolie
  • 1,5 kg Verse tomaten
  • 1 el Geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 Courgette
  • 1 Rode paprika
  • 100 gr Gemalen Parmezaan
  • 10 blaadjes Basilicum
  • 15 gr risottorijst (of andere)

Instructies

  • De tomaten met vel aanstoven in je kookpot, uiteraard met de olijfolie
  • Wanneer goed gaar de tomatenpuree erbij voegen en mengen, ook de risotto erbij!
  • Water toevoegen zodat het geheel erg goed onder staat
  • De versneden courgette toevoegen alsook de paprika
  • 4 teentjes look toevoegen + de basilicum
  • Alles goed laten doorkoken onder deksel gedurende 30 minuten.
  • De parmezaan eronder mengen
  • Terug laten doorkoken zodat alle ingredienten 'kapot' gekookt zijn. Ongeveer 15 minuten. De laatste 10 minuten zonder deksel.
  • De soep is klaar

Notities

Een pure en nostalgische soep.
Perfect met een stukje brood. En als maaltijdsoep kan het er gerust mee door.