Waar is TONIJN GOED voor?

Tonijnen – Hoog in proteïne, laag in verzadigd vet en rijk aan omega 3, is een fantastische optie voor behoud van gewichtsverlies. De omega 3 in vette vis verbetert de reactie van het lichaam op insuline, verlaagt de stofwisseling en helpt de gevreesde suikerpieken te voorkomen.

Tonijn heeft ook veel culinaire mogelijkheden. Veel gerechten lenen zich tot het verwerken van deze verse. Nou vers, elke tonijn wordt sowieso ingevroren om specifieke bacterieën te doden. Maar dat hoeft geen probleem te zijn als je vishandel professioneel tewerk gaat.

Tonijn, bepaalde soorten zijn met uitsterven bedreigd, dus kiezen we steeds voor een soort die nog voldoende aanwezig is. Als liefhebber van lekker eten wil je toch ook automatisch dat, welke diersoorten dan ook, beschermd worden tegen overbevissing. Toch wel belangrijk vinden we.

Deze vis ios een bron aan Omega 3, en Omega 3 is zeer ‘lief’ voor je lichaam, net als enkele andere vissoorten zoals bijvoorbeeld zalm. Maar er zijn nog wel andere vissoorten die rijk zijn aan omga 3. Haring, Makreel….allemaal gezonde vissen voor jouw lichaam. En als het op culinair vlak aankomt, je kan met allen zeker een hoogstaand gerecht bereiden.

Bovendien zijn deze vissoorten rijk aan onverzadigd vet, en dat is ook goed voor je gezondheid. Teveel is niet veel genoeg. Vis eten, en dat weten we allemaal wel, is een gezonde voedingsmanier.

Wat tonijn betreft, ik lust het graag rauw, en ja, op de Japanse manier vind ik het heel lekker. Sushi. Maar ook kort op de gril, sesamzaad erop en verder een korreltje grof zeezout. Niet te versmaden. Toch voor mij niet. Hieronder kan je enkele afbeeldingen vinden van ander bereidingen met tonijn of andere vissen met onverzadigde vetzuren en rijk aan Omega 3. Heb je vragen, of zoek je inspiratie, stel ze gerust hieronder in de ‘commentaarbox’, ik zal zoveel mogelijk antwoorden.


Kortgebakken Tonijn
Kort gebakken Tonijn

Broodje Tonijn
Broodje met Tonijn en Sla

Tonijn met kalfsvlees
Tonijn met Kalfsvlees, Vitello Tonato op een ander manier, het is ook een saus.