Wat is Harissa?


Misschien heb je al gehoord van Harissa, maar heb je het ooit geprobeerd? Als je houdt van specerijen en het toevoegen van een ‘kick’ van kruiden aan uw maaltijden, dan moet je het proberen!

Harissa is een kruidige en aromatische chilipasta die een veel gebruikt wordt in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosten keuken.

Harissa-recepten verschillen per land en regio, maar een standaardversie bevat een mix van hete Chili-paprika’s (die vaak gerookt worden), knoflook, olijfolie en kruiden, zoals komijn, koriander, komijn en munt. Tomaten en rozenblaadjes zijn ook veel voorkomende ingrediënten.

Ook al hou je van pittig eten, harissa heeft een echte flinke dosis pit.Waar vind je Harissa?

Harissa wordt het vaakst kant-en-klaar gevonden in potten en blikken. Er is ook een versie met in poedervorm verkrijgbaar. Uw beste kans om harissa te vinden is op Midden-Oosten markten, gespecialiseerde winkels en in de etnische sectie van de meeste supermarkten.


Hoe Harissa te gebruiken? Ik denk dat de vraag beter is, hoe kun je Harissa niet gebruiken!

Deze smaakvolle pasta kan gebruikt worden om soepen, stoofschotels, hapjes en hoofdgerechten te verbeteren.

Gebruik het in een marinade voor vlees en vis. Meng het in hummus, of een van uw favoriete dips. Gebruik het als een spread om je pizza op te fleuren. Ik vind het heerlijk om een lepel olijfolie toe te voegen.

Heb je ooit harissa geprobeerd? Wat is uw favoriete manier om het te verwerken in een maaltijd?