WAT IS TAHIN (TAHINI)?

Misschien weet u al dat tahini afkomstig is van sesamzaadjes. Mooi. Nu ben je op weg naar de echt ‘tahiniverlichting‘ ;-).

Er is een verschil tussen goede en slechte tahini.

De beste tahin is licht nootachtig, romig en lekker – je moet hem met een lepel willen eten. Slechte tahini, aan de andere kant, kan bitter en samentrekkend zijn, grenzend aan zuur, en kan droog zijn met een bijna kalkhoudend mondgevoel.

Vertrouwen op een merk is de gemakkelijkste manier om een negatieve tahini-ervaring te vermijden.

Als u het type persoon bent die iets online moet bestellen, dan is Soom Tahin wat u zoekt. We denken dat het de perfecte textuur en smaak heeft, maar geloof ons niet op ons woord, het is de enige Tahini die chef-kok Mike Solomonov gebruikt in Zahav, zijn beroemde Israëlische restaurant, Dizengoff, zijn keten van hummus restaurants.

Maar laat ons de Tahin zelf maken, daar heb je uiteindelijk het meeste plezier aan…en dan smaakt het nog beter!

Leer hoe je ultra romige tahinisaus maakt! De beste tahinisaus is ultra romig, heerlijk pittig en onweerstaanbaar. Ook dit recept is gemakkelijk te maken. U hoeft alleen maar een garde te gebruiken! Recept levert 1 tot 1 ¼ kopje op; verdubbel indien je dat wenst.

Ingrediënten

4 middelgrote tot grote teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
¼ kopje citroensap
½ kopje tahini
½ theelepel fijn zeezout
Stevige snuif gemalen komijn
6 eetlepels ijswater, meer als nodig is

Bereiding

Meng de knoflook en het citroensap in een middelgrote kom. Laat het mengsel 10 minuten rusten om de knoflook de tijd te geven het citroensap op smaak te brengen.

Giet het mengsel door een fijnmazige zeef in een andere middelgrote kom. Druk de vaste stoffen knoflook met een spatel uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Gooi de rest van de knoflook weg.

Voeg de tahini, zout en komijn toe aan de kom. Klop tot het mengsel tot het goed gemengd is.
Voeg 2 eetlepels water per keer toe en klop na elke toevoeging tot een gladde massa. (Het kan even wat tijd in beslag nemen, maak je geen zorgen.) Na ongeveer 6 eetlepels heb je een perfect romige en gladde, lichtgekleurde tahinisaus.

Indien gewenst, verdunnen met extra water voor een meer ‘lopende’ saus. Aanpassen als het nodig is – als je meer smaak wil, voeg dan meer citroen toe, of voor een meer algemene smaak, voeg je nog een snufje zout toe. Je tahinisaus is klaar om te serveren!

OPMERKING: Recept aangepast van het kookboek van Michael Solomonov, Zahav.

Voeg de knoflook toe en roer het citroensap met de andere ingrediënten in stap 3 door het citroensap. Zo krijg je een heerlijke, eenvoudige, pittige tahinisaus.

BEWAARTIPS: Deze tahinisaus is goed houdbaar in de koelkast, afgedekt, ongeveer 1 week. De tahini kan na verloop van tijd dikker worden. worden.

GEKRUIDE TAHINISAUS: Klop ¼ kopje (of meer, naar smaak) fijngehakte verse groene kruiden in de tahinisaus. Goede opties zijn onder andere verse peterselie, basilicum, dille en/of koriander. Wil je een goed gemengde groene saus, meng dan de tahinisaus en de kruiden in een keukenmachine of blender.

Tahini gebruiken we ook om een perfecte hummus te maken. Lees hier hoe je je eigen hummus maakt.